Effluent afhalen bij Aquafin terug mogelijk

Vanaf vrijdag 19 juli is het terug mogelijk om effluent af te halen bij Aquafin.
Aqufin stelt alles in het werk om zoveel als mogelijk aan de vraag te voldoen.Op een aantal plaatsen is het nu nog niet mogelijk om effluent op te halen, maar dagelijks komen er plaatsen bij waar effluent op te halen is. voor up-to-date informatie is het best dat u Aquafin contacteert voor de RWZI in uw buurt.
Aan een aantal afhaalpunten moeten nog een paar aanpassingen gebeuren, maar Aquafin doet zijn uiterste best om dit zo snel mogelijk in ore te brengen. Zo is RWZI Beveren vandaag opengesteld en zullen ook de RWZI 's van Woumen en Sint-Truiden ook zeer spoedig opengesteld worden.

Nieuw dit jaar is de grondstoffenverklaring van OVAM. De grondstoffenverklaring kunt u lezen als u op "lees pdf" klikt.
Hierdoor moet het gebruikte effluent aangegeven worden aan de Mestbank. Aquafin zal dit zelf doorgeven, zo dat u, als gebruiker, niets hoeft te doen. Het effluent van een waterzuivering bevat zeer weinig nutriƫnten, vergelijkbaar met oppervlaktewater, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken in verband met de mestwetgeving. Dit veranderd niets aan het effluent op zich.
De onderstaande link leidt direct naar het aanvraagformulier van Aquafin. Als u dit invult, stuurt Aquafin u een bevestiging. Met deze bevestiging kunt u dan effluentwater afhalen bij een waterzuiveringsstation dat hierop voorzien is. De lijst waar u effluent kan ophalen wijzigt nog steeds, dus best Aqufin contacteren.