“Nieuwe technologieën centraal in de toekomst van de landbouwsector”

NAC-stagiaire Céline Mahieu aanvaardde de uitdaging om in de pen te kruipen bij de redactie van ‘de Drietand’ en brengt met enthousiasme uitgebreid haar ouderlijk bedrijf in woord en beeld. Voor een student een unieke kans om een ervaring rijker te zijn en gezien deze opdracht ‘thuis’ kon gebeuren, werd deze reportage helemaal ‘coronaproof’ gemaakt.

Het landbouwbedrijf van de familie Mahieu uit het West-Vlaamse Geluwe bestaat al sinds 1923 en wordt nu uitgebaat door de derde generatie. In 1923 telde het bedrijf 10 melkkoeien en een 10-tal zeugen. Er was toen nog geen sprake van vleesvee. In 1959 namen de grootouders het bedrijf over. Er werden toen 20 koeien en 20 stuks vleesvee gehouden. “Vanaf 1990 nam mijn vader, Dirk Mahieu het bedrijf over. Tot in 2005 teelden we tabak. Omdat de financiële opbrengst van tabaksteelt daalde door het wegvallen van de premies en het vele en harde werk, zijn we hiermee gestopt. Sindsdien is het bedrijf uitgebreid in 2008 naar 180 stuks vleesvee.”

Lees verder door te klikken op 'download pdf'