ABS tegen Mercosur-akkoord

Het Mercosur- akkoord: het handelsakkoord te veel voor de Vlaamse en Europese landbouw. Het handelsakkoord dat de aftredende Europese Commissie vrijdag in extremis sloot met de Mercosur groep (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay) is een misbaksel zonder voorgaande met verregaande gevolgen voor de Europese landbouw. De deal hypothekeert niet alleen de toekomst van miljoenen Europese landbouwers, de deal zal eveneens een nefast gevolg hebben voor de biodiversiteit en milieutoestand op het Zuid-Amerikaanse continent.
Het ABS ziet in het akkoord een laatste stuiptrekking van de aftredende Commissievoorzitter Juncker, die koste wat kost wilde uitpakken met een afscheidscadeau voor een aantal industriële sectoren op de kap van de eigen Europese landbouw.

Wij roepen de andere betrokken partijen op om het been stijf te houden en het akkoord dat de Europese Commissie sloot niet te valideren. De nationale parlementen moeten zich immers ook nog uitspreken over deze deal. Het ABS roept alle partijen op om oor te hebben voor de verzuchtingen vanop het terrein.

Lees het volledige persbericht door te klikken op 'download pdf'