Catalaans bezoek bij ABS op Agribex

Meritxell Serret i Aleu, de afgezette Catalaanse minister voor Landbouw, bezocht het ABS op de eerste dag van Agribex 2017.

De situatie is gekend: er verblijven nog steeds vijf afgezette Catalaanse ministers is ons land. Hierbij komt bijna steeds de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont in beeld en in de berichtgeving, en heel wat minder de vier andere afgezette Catalaanse ministers, die in ons land verblijven. Eén van deze vier is mevrouw Meritxell Serret i Aleu, voormalig Minister van Landbouw, Veehouderij, Visserij en Voeding van de afgezette Catalaanse Regering (Generalitat de Catalunya).

Tijdens haar vrij lang bezoek aan onze ABS-stand werd er uitvoerig gepraat tussen haar en het ABS over de landbouw in Vlaanderen en in Catalonië.

Wij grepen ook de gelegenheid aan om onze ‘BOER (M/V) ZKT RESPECT’-campagne te verduidelijken. Samen met de Vlaamse Minister-President Geert Bourgeois kreeg mevrouw Serret een RESPECT-pin opgespeld door onze voorzitter Hendrik Vandamme. Ook Waals Minister-President Borsus passeerde op dinsdagmiddag aan onze stand.

Het is onze overtuiging dat niet enkel in Vlaanderen en België boeren vragen voor respect voor hun stiel en arbeid, maar dat dit een gegeven is dat de grenzen overstijgt. Boeren uit alle Europese lidstaten en regio’s verdienen respect voor hun harde en kwaliteitsvolle werk.

(foto van Vilt.be)
Terug