De melk blijft zuur!

In de vorige Drietand berichtten we al over onze actie bij het filiaal van Albert Heijn in Ronse op 29 juli ll.  als reactie op de schandalig lage melkprijzen bij diverse retailers in ons land. Zoals we toen als zeiden: een uiterst zuur verhaal, vooral voor onze landbouwers die door de melkerijen uitgeperst worden als citroenen om de winstmarges van de retailers hoog te houden.
We meldden toen ook dat de halfvolle melk bij Aldi aangeboden wordt voor 55 cent per liter en de magere melk voor minder dan een halve euro, nl. voor 49 cent per liter.
Dit is voor ons ABS en onze leden-melkveehouders onaanvaardbaar. Vandaar dat we ook maar eens gingen aankloppen met een 20-tal leden bij Aldi (filiaal Erpe-Mere en hoofdzetel in Erpe-Mere) vorige week dinsdag (17 augustus). Naar aanleiding van onze acties kwam BCZ (Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie) ondertussen naar buiten met de boodschap dat de prijzen voor consumptiemelk tot 44 % lager liggen dan in onze buurlanden Nederland en Duitsland. Ongelofelijk! Hier zijn quasi geen worden voor. We denken niet dat een pint bier of een koffie 44 % meer kost in deze landen.

Lees dit bericht verder door te klikken op "Download PDF"