Laatste dagen om een tegemoetkoming voor uw oude silobanden te krijgen

Inzameling en ruil silobanden: dien voor eind 2018 uw aanvraag in om een tegemoetkoming te krijgen.

Sinds november 2012 konden landbouwers die hun activiteiten stopzetten een toelage krijgen voor de inzameling en verwerking van oude silobanden. Eind 2013 is deze regeling toegankelijk gemaakt voor alle landbouwers. Deze regeling loopt af eind 2018
Terzelfdertijd is er ook een regeling uitgewerkt voor de landbouwers die nog steeds gebruik willen maken van autobanden om hun siloafdekkingen op hun plaats te houden. Deze landbouwers kunnen hun beschadigde of “versleten” gebruikte autobanden inruilen voor “nieuwe” gebruikte autobanden die dan weer een tijdje kunnen gebruikt worden. Voor deze ruiloperatie is wel geen tegemoetkoming voorzien.

Om een aanvraag te doen dient u het document in bijlage (download PDF) in te vullen en op te sturen voor eind 2018. Pas nadat deze aanvraag is goedgekeurd (dit kan een paar maanden duren) kan je een erkend ophaler of verwerker contacteren.

Indien de aanvraag tot ophaling werd goedgekeurd, kan tot twee derde van de factuur terugbetaald worden. De terugbetaling geldt voor maximaal 1000 banden van personenwagens, motorfietsen of lichte bestelwagens en is beperkt tot maximaal 0,97 euro per band (inclusief btw). De maximale tegemoetkoming per dossier bedraagt dus 970 euro (1000 banden x € 0,97).
Bij ophaling wordt er meestal per kg gerekend. Het kan interessant zijn om de bandenhoop droog te houden. Laten ophalen is niet verplicht. Indien de verwerker relatief dichtbij zit, kun je ze ook zelf erheen brengen als dit voor de verwerker goed is.

Bij “bezoek website” vindt u bijkomende uitleg.

Voor bijkomende info kunt u steeds het Adviesbureau van het ABS contacteren (tel 051 26 08 20).