Registreer vacatures tijdig op www.helpdeoogst.be

Binnen enkele weken starten onze Vlaamse tuinbouwers met de oogst van primeurgroenten en -fruit, zoals asperges, tomaten en aardbeien. Tuinbouwers die (seizoen)arbeiders zoeken voor de oogst van groenten en -fruit, kunnen hun vacatures best negen weken vóór de geplande oogstdatum registreren op www.helpdeoogst.be. Voor tuinbouwers heeft registratie van de vacatures als voordeel dat ze de risico’s rond het vinden van geschikte (seizoen)arbeiders, meer kunnen spreiden.
Vorig jaar lanceerde de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) de website www.helpdeoogst.be om land- en tuinbouwers, na het wegvallen van de buitenlandse (seizoen) arbeiders door de coronamaatregelen, aan voldoende arbeidskrachten te helpen. Het werd een succesverhaal, met meer dan 5.000 (seizoen)arbeiders (vooral jobstudenten) die zich aanmeldden op de website.

Ook dit jaar zetten VDAB, het Departement Landbouw en Visserij, wijzelf, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Boerenbond en het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties opnieuw in op de website www.helpdeoogst.be, om ervoor te zorgen dat er genoeg helpende handen zijn bij de oogst. Tuinbouwers die (seizoen)arbeiders zoeken voor de oogst van primeurgroenten en -fruit, wordt aangeraden hun vacatures negen weken vóór de geplande oogstdatum te registreren op www.helpdeoogst.be. Op die manier kan de VDAB ervoor zorgen dat de arbeidskrachten bij de start van het oogstseizoen beschikbaar zijn.

Lees verder door te klikken op download pdf.